Versiunile jocului Mahjong pe intreg globul

Unul dintre cele mai populare jocuri de pe internet este jocul Mahjong, varietatea cunoscuta sub diversele forme ale acestui joc este una foarte vasta iar fiecare zona ce identifica un teritoriu considera ca acest joc este sub o forma corecta doar in zona populata de catre acestia.

Cunoscutele jocuri mahjong disponibile atat precum joc default in Windows cat si pe internet pot fi diferite doar din punctul de vedere al numararii punctajului realizat. Iata o lista cu toate variantele jocului mahjong disponibila pe tot globul.
Pentru inceput trebuie prezentat jocul Mahjong clasic chinezesc. Aceasta forma este una dintre cele mai vechi, prezentata inca din anul 1920 in America. In schimb cea mai cunoscuta varianta al acestui joc este Mahjong din Hong kong sau Mahjong Cantonez. Aceasta varianta nu prezinta schimbari majore fata de cel traditional, singurele diferente majore sunt desenele prezente pe “cartile de joc”.
In cazul in care sunteti interesati ce versiuni sunt jocurile Mahjong folosite de catre siteurile de jocuri online precum : Krigo.ro, atunci nu trebuie decat sa stiti ca acest joc este cunoscut sub numele de Mahjong japonez modern.
Diferentele principale dintre jocul Mahjong clasic si cel japonez sunt urmatoarele:
– Punctele sunt numarate intr-un mod diferit;
– Versiunea japoneza are in plus regulile “riichi” e “dora”, pentru cunoscatori sunt doua reguli extrem de importante ;
– Sunt identificate noi figuri pe cartile de joc.
Desi aceste variante sunt cele mai cunoscute la nivel mondial, iata alte versiuni ce ar putea sa va atraga atentia chiar si dumneavoastra. Versiuni precum mahjong clasic occidental, mahjong american sau chiar mah-jong sunt cateva din lista de versiuni al acestui joc.
Pe langa versiunile prezentate mai sus putem beneficia de o alta versiune la fel de cunoscuta. Este vorba despre cea internationala prezenta in special pe site-urile de jocuri online. In europa singura versiune a jocului Mahjong este cea italieneasca, momentan aceasta versiune foloseste doar regulile de baza si regula “riichi”.
Pe toata durata acestor ani au fost realizate diferite versiuni ale jocului ce incepeau sa fie tot mai diferite de jocul initial. Pentru a putea stabili un punctaj la nivel mondial a fost optata versiunea internationala, doar in acest fel puteau fi numarate punctajele realizate in acelasi mod pe toata planeta. Momentan ne putem bucura de tot mai multe variante ale acestui joc, chiar daca cea recunoscuta la nivel mondial este versiunea internationala.

Leave a Reply