Tot ce trebuie sa stii despre un domeniu web

In cazul in care esti antreprenor si nu esti multumit de succesul firmei tale, cu siguranta trebuie sa te gandesti sa iti promovezi afacerea si in mediul online, asa ca in continuarea acestui articol vom vedea ce ai de facut in acest sens.

Totul incepe cu crearea unui site al firmei tale, asa ca fie te ocupi personal de acest aspect, fie apelezi la ajutorul specialistilor, care iti pot crea site-ul perfect in functie de cerintele tale.

In ceea ce priveste crearea unui site, totul incepe de la alegerea unui nume de domeniu, continuand cu inregistrarea domeniului, crearea website-ului, iar apoi cu alegerea unui pachet de gazduire web, dupa care urmeaza promovarea online a site-ului.

Pasul 1 este alegerea numelui de domeniu – alege un nume cat mai scurt, reprezentativ pentru afacerea ta, care sa fie usor de pronuntat si sa le ramana in minte viitorilor clienti.

Pasul 2 este inregistrarea domeniului: intra pe un serviciu de inregistrare domenii, verifica daca numele de domeniu este disponibil, iar daca acesta este disponibil, inainteaza o cerere de inregistrare. De obicei dureaza undeva intre 1 si 2 zile tot procesul: primesti o factura proforma, iar apoi, dupa ce o achiti, vei primi la scurt timp confirmarea inregistrarii.

Trebuie sa te gandesti foarte bine si la extensia pe care o doresti, pentru ca poti sa optezi pentru domeniu.ro, domeniu.com, domeniu.org, domeniu.net, iar exemplele pot continua.

Esti curios care este un pret domeniu potrivit? Acesta diferta in functie de extiensia pe care o vrei, precum si de perioada pe care vei inregistra domeniul respectiv. Este important acest amanunt cu perioada, deoarece mai apoi, la expirarea ei, va trebui sa treci printr-un process de prelungire domenii – practic se prelungeste durata de valabilitate a domeniului aflat in posesia ta prin plata unei noi taxe.

Cum sa alegi numele de domeniu corect? Iata un exemplu: sa spunem ca ai o firma de pompe funebre. Daca actionezi pe piata din Romania, iti recomandam extensiile .ro. Sunt cele care inspira cea mai mare incredere. Apoi, vezi daca se poate lega numele de domeniu de numele companiei tale. Daca nu, sau daca ai o denumire de SRL care nu are legatura directa cu domeniul de activitate, poti incerca un brand inventat: funeral, funerescu, lapompefunebre sau alta idee simpla si usor de retinut.

Atunci cand iti alegi domeniul pentru site, ar fi indicat sa eviti folosirea cratimelor sau folosirea numerelor, pentru ca de multe ori acestea nu sunt retinute de catre utilizatori, acestia putand ajunge sa acceseze alt website, in loc de website-ul tau.

Ei bine, acestea sunt cam cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunosti referitor la domeniul web, asa ca trebuie sa tii cont de ele pentru a face cea mai buna alegere.

Pasul 3 este crearea website-ului. Acest proces este unul complex, care necesita un articol in sine. Cel mai bine, iti recomand sa vorbesti cu un specialist.

Pasul 4 este gasirea celui mai bun pachet de gazduire web. Cel mai bine, mergi pe recomandarile primite de la dezvoltatorul website-ului. Astfel, poti asigura compatibilitate maxima intre conditiile de hosting si modul in care website-ul a fost dezvoltat.

Pasul 5 – acum ca ai lansat website-ul, mult succes la promovare!

Leave a Reply