Tendintele marketingului online in 2016

Care sunt tendintele marketintului online pentru anul 2016? Iata cateva lucruri care ne atrag atentia.

1. Mult mai multe site-uri vor deveni mai receptive.

Cele mai multe firme care au un magazin online se tem ca site-ul pe care il detin sa nu ramana depasit. Sa fie echipat cu cele mai noi instrumente de marketing online astfel incat sa capteze atentia publicului larg si sa atraga cat mai multi potentiali cumparatori. Un lucru e sigur: tehnologia schimba continuu lumea marketingului. De aceea, anul acesta in 2016, site-urile noi vor continua sa fie cat mai atente de la detalii si sa implementeze structuri noi pentru a fi in pas cu cerintele utilizatorilor si cu posibilitati oferite de catre tehnologie. Un site actual, receptiv este cel care se modeleaza astfel incat sa ofere o experienta de vizualizare optima indiferent de dispozitivul de pe care este accesat (si ma refer aici in special la faptul ca site-urile trebuie sa se adapteze astfel incat sa fie usor de accesat si vizualizat de pe smartphone-uri).

2. SEO va continua sa aiba un cuvant greu de spus in ceea ce priveste marketingul de continut
SEO nu a murit, din contra, a crescut. Desi exista cateva pareri care spus ca unele practici de optimizare SEO au apus, adevarul este ca acum ia o amploare mai mare un intrument numit “content marketing”. Acest lucru se datoreaza faptului ca algoritmii motoarelor de cautare sunt din ce in ce mai optimizati, incercat sa ofere rezultate cu adevarat relevante pentru utilizatorul final.

3. Site-urile vor acorda o atentie tot mai mare filmuletelor video.
Acestea fie vor fi integrate in site, fie se vor crea reclame ce vor fi promovate pe retelele de socializare si vor avea ca scop trimiterea unui numar tot mai mare de clienti catre site-ul final. Cert este ca in 2015 Youtube a continuat sa domine internetul, ceea ce demonstreaza ca factorul Video este un instrument cheie in ceea ce priveste continutul. Marketinul online in 2016 va acorda o atentie mai mare utilizarii acestui tool deosebit de apreciat in randul utilizatorilor. Astfel se arata ca pe masura ce internetul continua sa se dezvolte, la fel se va intampla si cu continutul pe care il consumam. Chiar daca continutul de forma, cum ar fi bloggingul va avea intotdeaua un loc aparte ca metoda de content marketing, instrumentul video este capabil de a atrage utilizatori intr-un ritm mult mai mare. De fapt, studiile arata ca vizitatorii vor ramane pe un site mai mult cu doua minute daca vor gasi acolo un film video.

Leave a Reply