Riscuri in industria videochatului

Ca in orice alt domeniu de activitate, este necesar sa stii ca si videochatul poate prezenta si anumite riscuri, pe care este important sa le cunosti, iar in cele ce urmeaza le poti descoperi, iar astfel vei putea evita surprizele neplacute pe viitor, daca vei dori sa lucrezi in aceasta industrie.

Oferte false

In mod evident ai intalnit foarte multe situatii in care se garantau sume incredibil de mari de bani pentru a te angaja, iar mai mult decat atat, erau mentionate si bonusuri de mii de euro chiar dupa ce semnezi contractul.

Ei bine, haide sa gandim logic un lucru. Cine crezi ca ti-ar plati o suma atat de mare de bani doar pentru ca le-ai trecut pragul? Mai mult ca sigur, un astfel de studio este unul din studiourile de videochat unde nu vrea sa lucreze nimeni!

Ba chiar mai mult, banii nu vor fi primiti nici macar intr-o mica masura de catre modelele care aleg sa se angajeze in cadrul unui astfel de studio. De multe ori, modelelor li se va spune ca banii respectivi sunt primiti sub forma de diverse servicii, sedinte foto, make-up, training, etc.

Exista studiouri de videochat care spun ca modelele au primit tot felul de „penalizari”, astfel incat, la final, nu le vor mai oferi sumele de bani promise.

In mod evident, fetele care isi doresc o cariera in aceasta industrie ar trebui sa evite studiourile care prezinta astfel de oferte, si ar fi mai indicat sa isi indrepte atentia spre videochat money-studio.ro; unde desi nu sunt promisi probabil la fel de multi bani, modelele au certitudinea ca sunt platite in functie de cat au lucrat.

Colaborare fara forme legale

Fetele care isi doresc sa devina model videochat, iar de la studio li se va transmite “O sa-ti facem carte de munca, insa dupa o luna.” atunci cu siguranta lucrurile nu sunt in regula.

Un studio videochat care se respecta, in mod evident lucreaza doar in conditii legale, si cu siguranta le va intocmi toate actele modelelor chiar dinainte de a incepe sa lucreze.

In mod evident, fetele care viseaza la o cariera de model videochat, ar fi indicat sa evite aceste forme de colaborare pentru ca, pentru ca in caz contrar vor avea doar de suferit, si cu siguranta nu vor mai putea sa recupereze banii pentru munca prestata.

Totodata, este deosebit de important de precizat ca daca modelele nu vor lucra cu actele in regula, atunci nu vor putea beneficia de asigurare de sanatate, nu vor avea nici vechime la pensionare, nu vor beneficia de numeroase reduceri, ceea ce cu alte cuvinte inseamna ca toate lucrurile sunt in dezavantajul lor.

Studiouri ilegale

Foarte multe dintre studiourile de videochat nu doar ca recurg la oferte false, ci recurg chiar si la informatii complet ireale in ceea ce priveste conditiile pe care le ofera.

Pot exista situatii in care modelele ajung sa lucreze in locatii complet diferite fata de cele prezentate, iar aici discutam despre munca in conditii insalubre, ceea ce inseamna ca pentru ca nu lucreaza deloc intr-un mediu prielnic dezvoltarii si performantei, vor avea de suferit.

Faptul ca oferta prezentata difera fata de conditiile reale in care trebuie desfasurata activitatea, va trebui sa le spuna un mare semn de intrebare modelelor, asupra studioului respectiv si ar trebui ca acestea sa fie sigure ca ale mai sunt ascunse si multe ale aspecte.

Fraude informatice

La fel ca si alte activitati care se desfasoara in mediul online, precizam faptul ca si videochatul prezinta si anumite riscuri cu privire la fraudele informatice sau la acele fraude care tin de furtul identitatii. Se poate ca modelele de videochat sa se afle intr-o astfel de situatie fara ca macar sa aiba idee de acest lucru.

Tocmai de aceea, este important ca modelele sa lucreze in cadrul unui studio care este recunoscut pentru transparenta, si de unde pot afla toate detaliile cu prvire la activitatea lor de model, cu privire la beneficiile avute, si cu privire la modul in care le va fi folosita imaginea. In felul acesta modelele vor avea un control mai mare si in mod cert vor putea sa evite astfel de situatii neplacute.

Toate aceste posibile riscuri apar in cazul in care modelele lucreaza in cadrul unor studiouri neprofesioniste. Fetele care lucreaza in cadrul Money Studio de exemplu, in mod evident nu trebuie sa isi faca griji pentru ca nu se vor confrunta cu asemenea probleme.

Leave a Reply