Informatii generale despre implanturile dentare

Un implant dentar este o radacina dentara artificiala care este plasata in maxilarul dvs. pentru a mentine un dinte sau o punte de inlocuire. Implanturile dentare pot fi o optiune pentru persoanele care si-au pierdut un dinte sau dinti din cauza unei boli parodontale, a unei vatamari sau a unui alt motiv.

TIPURI DE IMPLANTURI DENTARE

Endosteal (in os): Acesta este cel mai frecvent utilizat tip de implant. Diferitele tipuri includ suruburi, cilindri sau lame dispuse chirurgical in cavitatea maxilarului. Fiecare implant are unul sau mai multi dinti protetic. Acest tip de implant este in general utilizat ca alternativa pentru pacientii cu poduri sau proteze detasabile.

Subperiosteala (pe os): acestea sunt plasate pe partea superioara a maxilarului, cu posturile cadrului metalic care ies prin gingie pentru a sustine proteza. Aceste tipuri de implanturi sunt utilizate pentru pacientii care nu pot purta proteze conventionale si care au o inaltime minima a osului.

SUNTETI UN CANDIDAT PENTRU IMPLANTURILE DENTARE?

Candidatul ideal pentru un implant Megagen Cluj este in buna stare generala si sanatate orala. Un os adecvat in maxilar este necesar pentru a sustine implantul, iar cei mai buni candidati au tesuturi gingivale sanatoase care nu prezinta boli parodontale.

Implanturile dentare sunt in stransa legatura cu tesuturile gingivale si cu osul din gura. Din moment ce parodontistii sunt expertii dentari care se specializeaza in aceste domenii, ei sunt membrii ideali ai echipei dumneavoastra de implant dentar.

Nu numai parodontistii au experienta de lucru cu alti profesionisti dentari, de asemenea, au cunostintele speciale, instruirea si facilitatile necesare pentru a avea dinti care arata si se simt la fel ca ai tai. Dentistul si parodontistii dvs. vor lucra impreuna pentru a va face visele sa devina realitate.

CE ESTE PROCEDURA IMPLANTULUI DENTAR?

Aceasta procedura este un efort facut de echipa intre dvs., dentistul si parodontul dumneavoastra. Parodontul si medicul dentist se vor consulta cu dvs. pentru a stabili unde si cum trebuie plasat implantul. In functie de starea dvs. specifica si de tipul de implant ales, parodontistul dvs. va crea un plan de tratament adaptat nevoilor dumneavoastra.

  • Inlocuirea unui dinte unic – Daca lipseste un singur dinte, un implant si o coroana il pot inlocui.
  • Inlocuirea mai multor dinti – Daca va lipsesc mai multi dinti, puntile sustinute de implanturi le pot inlocui.
  • Inlocuirea tuturor dintilor dvs. – Daca va lipsesc toti dintii, o punte completa cu proteza implantata sau o proteza completa le poate inlocui.
  • Cresterea sinusurilor – O cheie pentru succesul implantului este cantitatea si calitatea osului in care trebuie plasat implantul. Falla din spate a fost, in mod traditional, una dintre cele mai dificile zone pentru a plasa cu succes implanturile dentare din cauza cantitatii si calitatii osoase insuficiente si a apropierii apropiate de sinus. Cresterea sinusala poate ajuta la corectarea acestei probleme prin cresterea podetei sinusurilor si dezvoltarea osului pentru plasarea implanturilor dentare.
  • Ridicarea Modificari – Deformarile in maxilarul superior sau inferior va pot lasa cu os inadecvat in care sa plasati implanturile dentare. Pentru a corecta problema, gingia este ridicata departe de creasta pentru a expune defectele osoase. Defectul este apoi umplut cu inlocuitor osos sau os pentru a construi creasta. Ridicarea modificarilor sa dovedit a imbunatati in mare masura aspectul si creste sansele pentru implanturile de succes care pot dura ani in urmatorii ani.

CE POT ASTEPTA DUPA PRIMIREA UNUI IMPLANT DENTAR?

Dupa cum stiti, propriii dinti necesita ingrijire orala la domiciliu si vizite obisnuite la stomatologie. Implanturile dentare sunt ca dintii dvs. si vor necesita aceeasi ingrijire. Pentru a va mentine implantul curat si fara placi, periajul si folosirea atei dentare se aplica inca!

Dupa tratament, parodontistul va colabora indeaproape cu dvs. si cu medicul dentist pentru a dezvolta cel mai bun plan de ingrijire pentru dumneavoastra. Se vor programa vizite periodice de urmarire pentru a va monitoriza implantul, dintii si gingiile pentru a va asigura ca sunt sanatosi.

Leave a Reply