Implanturile dentare: raspunsuri la cele mai frecvente intrebari

Lipsa unuia sau a mai multor dinți poate să cauzeze mari neplăceri. În primul rând, cel care suferă de o problemă de acest gen va evita să zâmbească sau să mănânce în public, iar încrederea în propriile sale puteri va fi afectată. Apoi, lipsa unui dinte poate cauza probleme de masticație, de pronunție sau tulburări digestive, rezultate în urma mestecării insuficiente a hranei.

  1. Cine NU poate apela la un implant dentar?

Din păcate, nu toate persoanele care suferă de edentație pot beneficia de un implant dentar. Diabetul, bolile de sânge și cele ale oaselor necesită o mai mare atenție.

Și dimensiunile insuficiente ce privesc înălțimea și grosimea osului unde vor fi amplasate implanturile pot ține pacienții la distanță de această soluție dentară. Pentru astfel de probleme, însă, există tratamente stomatologice de adiție osoasă.

  1. Contează vârsta pacientului care dorește un implant dentar?

Atâta timp cât starea generală a pacientului permite realizarea acestei proceduri, vârsta nu este un impediment. De regulă, înainte de 18 ani sunt indicate tratamentele ortodontice deoarece până la această vârstă corpul este într-o continuă dezvoltare.

  1. Implantul dentar este dureros?

Implantul dentar se efectuează doar sub efectul anesteziei locale/regionale, aceasta din urmă fiind extrem de eficientă datorită dezvoltării continue a domeniului. Mai mult decât atât, în prezent există inclusiv posibilitatea anesteziei generale.

Astfel, în timpul operației de inserare și protezare, pacientul nu va simți durere. Este posibil ca după ce efectul anesteziei va trece să apară un disconfort, tratat de regulă cu antiinflamatoare și antibiotice până la dispariția traumei.

  1. Cât de durabil este un implant dentar?

Sunt unele implanturi dentare ce durează o viață, în timp ce altele doar câțiva ani. Durabilitatea este influențată atât de materialele folosite, cât și de cum are grijă beneficiarul de sănătatea sa dentară.

  1. Implantul dentar poate duce la complicații?

Aceasta este una dintre marile temeri ale pacienților ce doresc să beneficieze de un implant dentar. Procedura este de natură chirurgicală și este normal ca după aceasta să apară o ușoară inflamare a zonei respective, însă riscul de infecții este minim dacă se respectă recomandările medicului specialist.

  1. În ce constă implantul dentar?

După efectuarea unei tomografii computerizate și a testelor de sânge se va face anestezia și apoi se va insera implantul în os. Pacientul trebuie să aștepte minim 6 luni până când implantul va face legătura cu osul (perioada de osteointegrare) pentru a i se atașa apoi bontul protetic.

Este important de știut că fiecare persoană este unică și are astfel nevoi diferite, protezarea prin coroane, punți sau proteze necesitând timp ce poate varia considerabil de la un caz la altul.

  1. Cât costă un implant dentar?

Prețul unui implant dentar diferă în funcție de clinică, experiența medicului ce realizează procedura, producător și materialele folosite. De regulă, este situat între 3000 și 5500 de lei, un preț mai mare însemnând rezultate bune pe o perioadă mai mare de timp.

Clinica Trident – soluții complete pentru obținerea unui zâmbet sănătos

Datorită evoluției domeniului stomatologiei, problemele cauzate de edentație sunt mult mai ușor de rezolvat. Clinica Trident din București pune la dispoziție clienților săi servicii premium și garantează rezultate excelente, ajutând pacienții să își recapete zâmbetul sănătos sau să se bucure de un zâmbet fermecător complet nou.

Fiecare pas către dantura perfectă este urmărit cu atenție. Pacienții beneficiază de sfaturile pertinente ale medicilor specialiști, de experiența lor vastă în domeniu și de cele mai noi tehnologii, siguranța și durabilitatea rămânând direcțiile principale vizate de întreaga activitate a companiei.

Leave a Reply