Cele mai frumoase inele de logodna aur alb

Un inel de logodna reprezinta un legamant cu persoana iubita, pe care il facem de obicei pentru o viata intreaga. Iar daca acest legamant ne dorim sa dainuie, atunci cu siguranta ca nici simbolul acestuia nu poate fi unul care sa dureze o saptamana sau un an. Din acest motiv, alegerea unui inel de logodna ar trebui sa reprezinte o preocupare serioasa pentru orice barbat. Nu doar in sarcina barbatilor cade insa sarcina alegerii unui inel.

Daca nu vorbim neaparat despre un inel de logodna, atunci oricine isi poate face cadou o astfel de bijuterie, indiferent ca este cu diamant sau nu. Mai mult, astazi avem la dispozitie magazine specializate in comercializarea de bijuterii, astfel incat putem alege inele din aur simplu, inele de logodna aur alb sau roz, dupa preferinte.

De asemenea, aceste piese pot fi cu diamant simplu sau, dimpotriva, cu o montura ceva mai elaborata, cu mai multe pietre pretioase batute pe partea superioara, astfel incat si pretul va fi unul pe masura. Sa vedem insa care ar fi principalele diferente intre diversele materiale din care sunt confectionate inelele de logodna si care ar fi diferentele dintre acestea.

Motive pentru care sa alegem aur alb

In primul rand, trebuie spus ca, in afara de aurul clasic, de culoare galben stralucitoare, mai gasim astazi la vanzare aur alb si aur roz. Diferenta dintre ele tine de aliajul din care sunt confectionate aceste bijuterii. Astfel, aurul alb, spre exemplu, nu este aur pus, ci vorbim despre un aliaj, compus de obicei din aur si argint, aur si mangal sau aur si paladiu.

De asemenea, densitatea aurului in compozitia aliajului este masurata in karate, bijuteriile din acest metal fiind inscriptionate ca atare. Nu in ultimul rand, vorbim aici despre unele teste pe care le putem face pentru a ne convinge ca avem de a face intr-adevar cu aur si nu cu materiale compozite, care au alte metale predominante. De asemenea, poate fi confundat un inel din aur cu unul suflat cu aur, mai ales daca nu stim cum sa il testam.

De obicei, un prim test al aurului este cel al zgarierii. Acest lucru se face de obicei pe partea interioara a unui inel, iar daca vedem ca in urma zgarieturii culoarea de dedesubt este aceeasi, atunci putem avea de-a face cu aur. De asemenea, unul dintre cele mai relevante teste este cel al picurarii cu acid azotic.

Acest test este facut de obicei de bijutieri, in ateliere specializate. Astfel, in momentul in care in urma picurarii apare o pata verzuie, avem de-a face cu un alt metal decat aurul. Daca pata este de culoare opaca, translucida putem avea de-a face cu un obiect placat cu aur, iar atunci cand in urma picaturii nu se obtine nicio reactie, inseamna ca inelul au bijuteria noastra este din aur curat.

Leave a Reply