Cele 11 parti ale unei carti de vizita

Cate dintre aceste elemente se regasesc pe cartea ta de vizita?

Cele mai multe carti de vizita cuprind cel putin un nume de persoana sau companie si o adresa, dar exista si alte elemente esentiale si utile care se regasesc pe o carte de vizita buna. Dar cum poate o persoana, o afacere sau o organizatie sa se descrie in mod adecvat intr-un spatiu de 9 x 5 cm?

Carti-de-vizita

Numele persoanei

Nu orice tip de carte de vizita trebuie sa aiba si numele individului, dar este o atingere personalizata frumoasa. Intr-o organizatie mare, poate fi benefic pentru destinatarul acelei carti d evizita sa aiba numele unei anumite persoane de contact. Numele persoanei sau numele afacerii sau este, de obicei, cel mai important element din textul unei carti de vizita.

Numele firmei sau al organizatiei

O carte de vizita are aproape intotdeauna un nume de firma sau organizatie pe ea. Numele persoanei sau numele de afacerii este important si, de aceea, este tiparit chiar in centru, de multe ori cu un font mai mare. O organizatie cu un logo extrem de usor de recunoscut si-ar putea sublinia numele prin marime sau plasament. In orice caz, aceasta este o piesa esentiala in informatiile oferite de o carte de vizita.

Adresa

O adresa a unui sediu fizic sau o adresa postala sunt parti tipice pe o carte de vizita. In cazul in care compania isi desfasoara activitatea exclusiv on-line sau prin e-mail, o adresa fizica nu ar putea fi un element cheie pentru a fi inclus. Daca sunt incluse ambele adrese, este de dorit sa fie marcate ca atare pe cartea de vizita.

Numarul de telefon

Mai multe numere sunt de obicei listate in ordine: telefon, fax, mobil, dar puteti omite orice numere care nu sunt preferate ca si metode de contact. Nu uita de coduri si prefixul zonei sau al tarii, daca este necesar. Folosirea parantezelor, a cratimelor, punctelor sau spatiilor pentru a separa numerele sunt, in general, o chestiune de preferinta si personalizare, trebuie doar sa fie in concordanta cu metoda aleasa.

Adresa de email

Includerea unei adrese de e-mail este un element important pentru afacerile bazate pe Web, dar alte companii sau organizatii ar putea omite aceasta forma de contact, cu exceptia cazului in care aceasta este una dintre metodele lor preferate. In orice caz, in ziua de azi, este aproape o cerinta sa existe o adresa de e-mail pentru a fi considerata o afacere legala.

Printre alte elemente care se pot intruni intr-o carte de vizita se numara si:
– numele site-ului
– functia persoanei
– sloganul sau descrierea afacerii
– logo-ul
– elemente grafice, inclusiv cele pur decorative
– o lista de servicii si produse

Leave a Reply