Ce contin fardurile de obraz?

Produsele de machiaj facial sunt produse care sunt utilizate pentru a culora si a evidentia caracteristicile faciale. Ele pot adauga sau modifica direct culoarea sau pot fi aplicate peste o fundatie care serveste pentru a face culoarea uniforma si neteda.

Atunci cand discutam despre farduri de obraz, precizam faptul ca acestea sunt produse care aplica culoarea accentului si evidentiaza pometii sau acopera imperfectiunile pielii. Culoarea pielii este adesea aplicata de femei pentru a inrosi obrajii pentru a oferi un aspect mai tineresc.

Fardurile de obraji contin ingrediente care aplica culori acolo unde este nevoie intr-o maniera precisa si controlata. Siguranta acestor produse cosmetice este stabilita prin selectarea ingredientelor care sunt sigure si potrivite pentru acest scop. In plus, culorile fardurilor pentru obraz sunt evaluate pentru potentialul lor de a provoca iritarea pielii sau de a provoca reactii alergice.

Siguranta produselor este asigurata, de asemenea, prin respectarea stricta a principiilor de asigurare a calitatii si de buna practica de fabricatie. Aceasta include testarea compatibilitatii produsului cu ambalajul, precum si stabilitatea la depozitare.

In cele din urma, siguranta produselor este monitorizata pe piata pentru a urmari comentariile sau reclamatiile consumatorilor. Companiile includ un numar de telefon pe produsele lor in cazul in care comentariile sau reclamatiile pot fi raportate.

Cele mai comune ingrediente ale fardurilor de obraz

Glicerina

Glicerina este un umectant bine cunoscut care impiedica pierderea prematura a umiditatii din produsele cosmetice si din produsele de ingrijire personala, astfel incat acestea sa nu se usuce. Alte functii care au fost raportate pentru glicerina includ, agent de par conditionat , agent de ingrijire orala , de conditionare a pielii cu agent protector al pielii si a vascozitatii agent de scadere.

Camfor

Camfor este un solid cristalin alb ceara. In produsele cosmetice si de ingrijire personala, Camphor este utilizat in formularea produselor de baie, produselor de curatare, machiajului, produselor pentru unghii, produselor de curatenie personala, produselor de ingrijire a pielii si cremei pentru barbierit. Camforul poate fi adaugat, de asemenea, direct la alimente.

Camforul este un compus natural care deriva din lemnul camforului, Cinnamomum camphora . Camforul poate fi produs, de asemenea, sintetic. Camforul este adesea folosit pentru mirosul sau si ca ingredient in gatit (mai ales in India).

Sorbitan stearat

Sorbitan stearat, sorbitan laurat, sorbitan sesquioleat, sorbitan oleat, sorbitan tristearat, sorbitan palmitat si sorbitan trioleat sunt solide de culoare alba pana la cafeniu. In produsele cosmetice si de ingrijire personala, esteri de sorbitan sunt utilizati intr-o varietate de produse, inclusiv produse de ingrijire a pielii, produse pentru curatarea pielii, hidratante, machiaj si machiaj.

Carbomer

Carbomerii ajuta la distribuirea sau suspendarea unui solid insolubil intr-un lichid. Se mai folosesc de-asemenea si pentru a mentine emulsii de la separarea in ulei si componentele lor lichide. Carbomerii sunt adesea utilizati pentru a controla consistenta si fluxul produselor cosmetice si de ingrijire personala.

Ingrediente botanice

Plantele derivate (botanice) au fost printre primele produse cosmetice. Colorantii naturali, sucurile de plante pentru calmarea si protectia impotriva daunatorilor de insecte si uleiurile parfumate pentru imprastierea mirosului au fost folosite toate in cele mai vechi timpuri.

Din punct de vedere istoric, plantele au fost singura modalitate de a produce produse pentru curatare, hidratare, acoperire de pete si chiar tratarea conditiilor minore ale pielii.

Alum de potasiu

In produse cosmetice si de ingrijire personala, Alum Potasiu este utilizat in formularea de produse de curatare, produse de ingrijire a pielii, hidratante, pulberi de fata si deodorante. Alumatul de potasiu este astringent. Astringentele induc o senzatie de strangere sau furnicaturi a pielii.

Oxid de zinc

Oxidul de zinc (ZnO) este un pulbere, zinc oxidat derivat din mineralul natural, zincite si folosit in mod curent intr-o gama larga de produse de consum.

Oxidul de zinc este recunoscut ca un ingredient cheie pentru protectia solara, care este eficient in asigurarea protectiei impotriva luminii UV. Acesta joaca un rol important in protejarea sanatatii.

De asemenea, este utilizat pe scara larga ca aditiv in cauciucuri, materiale plastice, ceramica, lubrifianti, vopsele, unguente, adezivi, materiale de etansare, pigmenti, alimente, benzi de prim ajutor si alte materiale si produse.

Parfum

Parfumurile sunt folosite intr-o mare varietate de produse pentru a conferi un miros placut, pentru a masca mirosul inerent al unor ingrediente si a spori experienta utilizarii produsului.

Leave a Reply