Cat trebuie sa astepti pentru cel mai bun pret Bitcoin

Tranzactionarea de criptomonede tinde sa devina un sport national. Iar acest trend se observa nu doar peste hotare, ci si in Romania, unde monedele virtuale se pare ca prind din ce in ce mai bine. Astfel, auzim deseori de persoane celebre, vedete din lumea show-bizz-ului, care se ocupa cu tranzactionarea de Bitcoin sau de alte criptomonede, chiar fara sa para specialisti in asa ceva.

In realitate insa, oricine are ceva bani de investit si nu ii este frica sa riste, poate tranzactiona cu usurinta Bitcoin. Mai ales ca exista astazi suficiente platforme unde se poate face acest lucru, confidentialitatea si viteza de circulatie a datelor fiind caracteristice monedelor virtuale.

Realitate sau inselatoria mileniului?

In ciuda scepticilor, existenta si, mai ales, ascensiunea monedei Bitcoin a luat avant in ultmii ani, devenind o realitate mai mult decat palpabila. Astfel, daca la inceput exista un numar limitat de astfel de monede emise in intreaga lume, astazi, Bitcoin a ajuns sa fie folosit la scara larga.

Prin urmare, nu mai achizitionam astazi doar servicii minore cu Bitcoin, precum bilete la excursii, programe informatice sau jocuri pe calculator, ci putem face inclusiv tranzactii imobiliare sau de autoturisme. Moneda a ajuns sa fie recunoscuta sau acceptata, cel putin, de un numar important de state, iar lucrurile nu se opresc aci. Se asteapta ca, odata cu listarea Bitcoin la bursa, valoarea sa sa creasca exponential.

De unde a pornit insa Bitcoin?

Daca astazi ne miram de pretul astronomic atins de Bitcoin, de peste 10.000 de dolari, poate nu ar fi rau sa aruncam o scurta privire in urma, pentru a vedea ce am pierdut. Astfel, trebuie amintit doar faptul ca, la infintarea sa, in 2009, un Bitcoin valora, atentie, doar 0,03 dolari americani. Ulterior, pretul sau a crescut, insa cu valori constante dar sigure, ajungand in cativa ani sa isi sporeasca valoarea de aproape 50 de ori, dupa care a urmat o perioada de relativa stabilizare.

Adevarata lovitura a venit insa in urma cu aproximativ patru ani, cand Bitcoin ajunsese la 400 de dolari si cand state precum China decideau interzicerea comercializarii de monede virtuale pe teritoriul sau. Acest lucru nu a influenat aproape deloc ascensiunea Bitcoin, ba dimpotriva. Astazi, un Bitcoin a ajuns la o valoare de aproape 10.000 de dolari americani. Prin urmare, un dolar investit in 2009 v-ar fi adus astazi un profit de 30.000.

Este o crestere care nu se compara cu nimic din ceea ce stim pe piata bursiera, iar despre pret Bitcoin nu stim daca va scadea in viitorul apropiat. Este adevarat, exista o perioada de volatilitate imensa, lucru acceptabil pentru monedele virtuale, insa este cert ca Bitcoin reprezinta in continuare un punct de maxim interes pentru investitori.

Leave a Reply