Black Friday – cum sa te pregatesti

Black Friday a inceput deja in unele magazinele iar in restul urmeaza sa inceapa. Majoritatea magazinelor online din Romania participa la marea sarbatoare a reducerilor, astfel ca se vor bate in oferte de care publicul sa beneficieze.

Insa si publicul la randul sa trebuie sa se pregateasca, pentru a putea face alegeri informate. De aceea am decis sa iti explicam in randurile de mai jos cum trebuie sa te pregatesti pentru Black Friday.

In primul rand fa-ti o lista de lucruri de care ai nevoie, nu pe care ti le doresti. Inainte de a arunca la gunoi vechiul tau iPhone pentru a-ti lua un XS, verifica online cat ar costa sa-l repari. Cu siguranta o inlocuire acumulator iphone 7 plus nu costa la fel de mult ca un iPhone nou nout, fie el si la reducere.

De asemenea, poti cauta magazine care ofera transport gratuit pentru a economisi bani. Majoritatea magazinelor online o fac daca valoarea comenzii depaseste o anumita suma indicata pe site in momentul achizitiei.

Verifica din timp care sunt aceste sume la magazinele preferate, si incearca sa cumperi cat mai multe lucruri de pe lista ta de dorinte din acealasi loc pentru a avea o comanda mai mare.

Astfel astepti dupa un singur curier, in nebunia livrarilor post Black Friday si beneficiezi si de transport gratuit. Insa nu cumpara articole suplimentare doar pentru a nu plati transportul, decat daca sunt la fel de ieftine ca acesta. De exemplu, daca poti cumpara un articol de 18-20 de RON in loc sa dai 14 RON pe transport, optiunea mai avantajoasa ar fi sa iei articolul in cauza.

Indiferent de modalitatea de plata aleasa, daca produsele iti sunt livrate prin curier ai le poti returna in decurs 14 zile calendaristice. Astfel ca nu trebuie sa-ti faci griji daca articolele s-au deteriorat in nebunia livrarilor de dupa Black Friday. Acest interval de 14 zile poate varia in functie de magazin, astfel ca ar fi bine sa consulti termenii si conditiile in prealabil.

Finalizeaza comenzile una cate una in cazul in care ai mai multe. Unele site-uri iti permit inclusiv sa cumulezi comenzile la final, ceea ce te va scuti de corvoada livrarilor multiple. Incepe comenzile cu produsele ce probabil atrag mai multa concurenta, pentru a le prinde pe stoc.

Campania nu incepe la aceeasi ora in toate magazinele pentru o mai buna gestiune a traficului, astfel ca e bine sa consulti data si ora inceperii in prealabil online pe site sau profilul de Facebook. Este posibil de asemenea ca reducerile sa fie postate in valuri, astfel ca nu ar fi o idee rea sa verifici site-ul periodic.

De asemenea, unele au oferte diferite pentru aplicatie versus site, sau chiar incep campania pe site la cateva ore bune dupa cea din aplicatia mobila. Nu ar fi o idee rea deci sa instalezi si aplicatiile magazinelor care te intereseaza.

Daca pagina magazinului nu se incarca incearca sa nu dai multe refresh-uri succesive oricat de tentant ar fi, pentru a nu fi marcat ca spam.

Mai bine incearca din aplicatie, sau cu ajutorul altei conexiuni la internet (cea de pe telefon in locul internetului din locuinta de pilda). Daca totusi nu functioneaza mai asteapta cateva minute, sperand ca stocurile nu s-au epuizat intre timp.

Leave a Reply