Asamblarea unui balansoar de gradina, in cinci pasi simpli

Ce poate fi mai relaxant, dupa o zi de munca si de alergatura prin praful orasului, decat relaxarea intr-un balansoar de gradina, amplasat in curtea casei tale alaturi de ornamente de gradina care sa iti incanta privirea. Acestea poate fi vazute ca o evadare din cotidian si un spatiu in care poti sta singur cu gandurile tale, la ceas de seara.

De asemenea, poate fi prilejul perfect pentru a schimba impresiile de peste zi cu persoana iubita sau, pur si simplu, un mod de a petrece timpul alaturi de copii, care, cu siguranta il vor adora.  Suplimentar, articolele de gradina de la https://www.decodepot.ro precum ghivece, felinare, lumanari de exterior si altele, iti pot umple si infrumuseta radical curtea.

Cauta online sa vezi idei de amenajari gradina si ai sa observi cum cativa pitici sau figurine pot da viata locului.

Revenind la asamblarea balansoarului, desi la prima vedere pare o munca titanica, poate fi o operatiune simpla, daca se respecta cativa pasi, pe care ii vom prezenta in randurile urmatoare.

Am ales modelul unui balansoar din lemn, care poate da o nota traditionala gradinii noastre. In plus, daca locuim intr-o zona de munte, cu siguranta ca materia prima pentru acest ansamblu nu va reprezenta o problema. De asemenea, daca locuim la casa, in mod sigur gasim si uneltele necesare, asa cum ii sta bine unui gospodar.

Prin urmare, cele cateva dibluri, un fierastrau electric si o masina de gaurit, niste cuie si un ciocan cred ca se afla la indemana tuturor. Primul pas il reprezinta fixarea barnelor laterale de sustinere, pe niste suporti din lemn fixati direct pe pamant. Acestia din urma trebuie sa aiba niste dimensiuni bine calibrate, dat fiind ca el trebuie sa asigure echilibrul intregului ansamblu.

Orice balansoar de gradina trebuie sa aiba prevazuta si o copertina. Aceasta va fi alcatuita tot din lemn, prin fixarea a doua barne scurte in capetele celor de sustinere, peste care se asambleaza acoperisul. Acesta va fi construit din scanduri de lemn, peste care poate fi atasat sau nu material hidroizolant.

Mai trebuie mentionat ca, atat barnele scurte, cat si cele laterale, trebuie scobite si imbinate intre ele, dupa care trebuie prinse in suruburi de dimensiuni potrivite. Este o metoda traditionala de imbinare a lemnului, care asigura rezistenta si fixare pe o durata foarte mare.

Odata montat acoperisul, trebuie sa ne gandim la balansoarul propriu zis. Dat fiind ca acesta va fi amplasat afara, este de preferat sa nu fie capitonat sau acoperit cu materiale textile, care sa absoarba umezeala si sa se deterioreze. Cel mai bine este ca lemnul sa fie lasat liber, tratat in prealabil cu lac special, care sa il protejeze de intemperii.

In cel mai bun caz, puteti opta pentru un set de saltele capitonate cu material impermeabil, pe care sa le folositi insa doar in momentul in care va asezati. Corpul propriu-zis al balansoarului se prinde de sistemul de sustinere cu lanturi sau chiar cu franghie, dupa preferinte. Dat fiind ca franghia prezinta totusi riscul putrezirii cu trecerea timpului si ruperea, este de preferat lantul metalic.

Acesta se agata cu ajutorul unor inele metalice speciale prinse bine in lemn, iar distractia putem spune ca este asigurata. Alaturi de cateva suporturi pentru flori de la decodepot.ro ai terminat cu amenajarea locului principal de relaxare.

Iata cum in cativa pasi simpli, am reusit sa asiguram atat o sursa de distractie pentru familia noastra, cat si un obiect de decor ideal, care sa umple coltul de verdeata din fata casei pe langa colivii sau alte accesorii interesante.

Leave a Reply