5 ponturi esentiale in alegerea usilor de interior

Data viitoare când redecorezi, rezervă-ți ceva timp să te gândești la câteva idei legate de alegerea designului ușilor interioare. Dacă îți dorești ca odată cu renovarea să alegi uși de interior care se potrivesc sau care completează design-ul interiorului tău, vei fi plăcut surprins să descoperi că ele pot adăuga un plus foarte mare atmosferei din casa ta!

Dacă tocmai te-ai mutat într-o casă nouă, iar ușile pe care le-ai găsit aici fie nu sunt pe placul tău, fie sunt doar niște uși simple sau ieftine, care nu au nimic în comun cu mobilierul tău sau cu un look general High Tech și elegant pe care vrei să îl imprimi casei, atunci este de la sine înțeles că vei dori să le înlocuiești cu modele de uși de interior mai moderne.

Poți opta, de pildă, pentru uși interior de sticlă, elegante, care să facă din locul de luat masa un spațiu mai luminos și mai primitor, pentru uși clasice stil cottage care vor completa aspectul rustic al unei bucătării,  sau pentru uși simple dar elegante, care oferă un look contemporan casei tale.

Iată mai jos câteva ponturi pentru alegerea ușilor interioare care îți vor face casa să arate minunat.

Stabilește bugetul

Primul lucru pe care va trebui să îl stabilești când te gândești la schimbarea ușilor este bugetul total alocat. Fie că vei schimba toate ușile din casă odată, fie că o vei face treptat, împarte bugetul în așa fel încât să ai un preț clar pentru fiecare ușă, pentru a ști în ce segment de preț să cauți.

Alege stilul

Odată ce știi cât de mult poți cheltui realist, va trebui să alegi un stil. Ușile moderne de interior sunt perfecte pentru îmbunătățirea aspectului general al unei case. Acestea oferă un aspect fin și elegant, integrându-se în decor fără să devină însă vedetele fiecărei încăperi.

Ușile moderne de interior sunt, de asemenea, mult mai ușor de curățat și de întreținut, ceea ce este întotdeauna un bonus. Ele au mai puține detalii și un aspect aerodinamic mai pronunțat, ceea ce înseamnă că vei avea nevoie de mai puțin timp ca să le menții în stare perfectă de curățenie.

Decide culoarea

Culoarea ușilor este, de asemenea, un aspect important. Unii preferă ușile care se potrivesc cu pereții, astfel încât aerul creat de acestea să fie cât mai subtil. În alte cazuri, în schimb, este preferată o culoare contrastantă, deoarece adaugă un punct central de interes în cameră.

Apoi, există marea masă a celor care optează pentru nuanțe mai calde, cum ar fi cele asemănătoare lemnului. Dacă ai podele și mobilier din lemn, acest tip de ușă se va potrivi perfect! Atenție ca la alegerea culorii unei uși să ții cont și de dimensiunea camerei și de elementele decorative din interiorul acesteia.

Atenție la deschidere

Un punct de care foarte mulți dintre noi uităm este atenția la direcția de deschidere a ușii. Unele uși se deschid spre stânga, iar altele spre dreapta, și de obicei ușile se deschid către interiorul camerei. Spațiul din spatele ușii trebuie lăsat liber, astfel încât să nu lovești mobila de fiecare dată când deschizi ușa.Solicită garanția

Furnizorul de uși ales ar trebui să ofere garanție pentru produsele sale și garanție pentru montaj. Dacă nu există nicio garanție a producătorului, e timpul să pui întrebări sau să alegi un alt magazin. Garanția ar trebui să acopere uzura normală și defectele de fabricație.

Leave a Reply