4 criterii esențiale de alegere a unitului dentar

În ultimii ani, medicina stomatologică a făcut progrese din ce în ce mai mari, așadar, atât cabinetele, cât și clinicile dentare și-au îmbunătățit în mod constant activitatea odată cu achiziționarea echipamentelor performante. Așadar, în ziua de astăzi, există posibilități multiple, inclusiv în zona online, la care pot apela medicii stomatologici, dacă au nevoie de aparatură modernă.

Un stomatolog nu își poate desfășura activitatea în bune condiții dacă nu are instrumentarul și aparatura necesară pentru a le oferi o experiență cât mai plăcută pacienților. Una dintre cele mai importante dotări din cadrul cabinetelor dentare este, cu siguranță, unitul stomatologic.

Dacă aveți nevoie de echipamente noi, indicat ar fi să inspectați piața stomatologică din online și să vă informați asupra produselor existente. Probabil că tocmai multitudinea posibilităților face ca alegerea articolelor să fie una destul de dificilă, având în vedere că orice specialist își dorește produse excelente atât din punct de vedere al prețului, cât și al calității. Așadar, care sunt aspectele pe care ar trebui să le luăm în considerare atunci când alegem un unit dentar?

  1. Prețul

Cu siguranță că prețul constituie unul dintre cele mai importante aspecte la care ne raportăm atunci când achiziționăm un articol. Așadar, putem alege o ofertă care să corespundă cerințelor pe care le avem, în funcție de bugetul pe care îl avem la dispoziție, bineînțeles.

  1. Ergonomia

Această caracteristică se referă la abilitatea produsului de a se adapta la condițiile de utilizare. Așadar atunci când alegem unitul stomatologic, ar trebui să acordăm o atenție deosebită tuturor detaliilor și specificațiilor tehnice. Astfel, printre calitățile produsului ar trebui să se numere și ergonomia.

Având în vedere că acest articol este esențial pentru desfășurarea activității stomatologice, ar trebui să ofere confort pacientului. De asemenea, ar trebui să-i permită poziționarea acestuia în clinostatism (cu unghiul dintre gambă și coapsă de maxim 15°, iar cel dintre șold și coapsă de aproximativ 135°, iar baza scaunului ar trebui să coboare până la 40-50 cm de sol).

  1. Brandul

La ora actuală, există o gamă variată de articole pe piața stomatologică, iar producătorii își optimizează în mod constant produsele pentru a oferi o experiență cât mai plăcută.

Astfel, echipamentul ales ar trebui să aibă atât atribute ale calității, prezentând toate specificațiile tehnice necesare unei funcționări optime. Ba mai mult, orice lipsă de funcționalitate a acestuia poate provoca un impact negativ asupra productivității și a stării de sănătate, cauzând neplăceri atât stomatologului, cât și pacientului. Din acest motiv, contează foarte mult să alegem să achiziționăm produse care să ofere garanția calității.

Un exemplu de magazin online care oferă instrumentar eficient și echipamente indispensabile oricărui cabinet dentar este Dentex. În plus, comandând de pe website-ul dentex.ro, veți avea posibilitatea de a intra în posesia produselor în 24 ore, indiferent dacă doriți să achiziționați produse pentru restaurare, igienă, protetică sau implantologie.

  1. Designul

Nu în ultimul rând, contează foarte mult designul produsului, nu doar funcționalitățile pe care le oferă. Astfel că, un aspect estetic al unitului stomatologic poate contribui cu succes la confortul psihic al pacientului.

Leave a Reply