alexandru March 8, 2018

Cand ne confruntam cu decesul unei persoane ce a avut loc in alta tara primul lucru care ne vine in minte este contravaloarea serviciilor de repatriere, care sunt destul de mari. Chiar daca nu ne-am cnfrunta poate niciodata cu o astfel de situatie, macar din auzite stim ca astfel de proceduri costa sume foarte mari, care in majoritatea dintre cazuri depasesc bugetul familiiilor indoliate, care nu se asteapta sa treaca printr-o astfel de situatie.

Pretul in cazul unui serviciu de repatriere decedati Italia nu se poate mentiona ca fiind un preta fix, o taxa standard ce se achita in astfel de situatii. Aici nu este vorba despre un pret ridicat sau despre un pret scazut, deoarece firmele funerare, cel putin majoritatea dintre ele, ofera posibilitatea oricarei familii sa isi stabileasca singura bugetul care va fi cheltuit in baza serviciilor pentru repatriere.

In general, orice familie atunci cand se gaseste in situatia de a avea un deces in familie pierde capacitatea de a lua decizii rationale, un lucru perfect normal in astfel de situatii neprevazute si dureroase in acelasi timp.

In cazul unei repatrieri costurile sunt de doua feluri, am putea spune. Sunt costuri fixe si sunt cele care sunt calculate raportat la produsele alese de catre familie.
Costurile fixe sunt aclea care nu se schimba indiferent de firma furnera care ofera  serviciul, precum taxa de transport funerar international si implicit costul de combustibilului care nu are cum sa difere avand in vedere ca numarul de kilometri dintre cele doua tari este acelasi, taxele de medicina legala, cele pentru obtinerea pasaporttului mortuar, vignete, sau alte taxe de drum, etc.

Cea de-a doua categorie spuneam ca tine strict de calitatea produselor care sunt comandate de catre familie, avand in vedere ca fiecare familie decide asupra tipului de sicriu, asupra modelului, procedurii de imbalsamare, precum si a numeroaselor alte produse pe care doresc ca firma funerara sa le puna la dispozitia lor. Trebuie insa destul de mare atentie si la alegerile facute, deoarece fiecare serviciu se plateste si tot ceea ce ati stabilit cu firma contractata este bine sa fie specificat detaliat in contractul incheiat cu aceasta, pentru ca ulterior sa nu existe surprize.

Daca nu v-ati confruntat cu astfel de situatii si nu stiti exact ce presupune procedura de repatriere si care sunt pasii de urmat in astfel de situatii, desi in momentul in care veti angaja o firma funerara in acest scop, puteti arunca o privire pana atunci la procedura detaliata, pentru a nu parea complet nepregatiti atunci cand veti lua legatura cu una.

Serviciul de repatriere presupune:
– ridicarea corpului de la locul unde a avut loc decesul si depunerea acestuia la cea mai apropiata morga sau casa funerara;
–imbalsamarea certificata a corpului, indiferent de tara unde a avut loc decesul;
–intocmirea tuturor documentelor pentru persoana decedata ce sunt necesare in repatrierea acesteia;
– furnizarea unui sicriu standard in cazurile de repatriere. Acesta trebuie sa fie un sicriu care sa respecte normele de politie portuara al tarii in care a avut loc decesul;
– obtinerea documentelor de deces internationale, precum si a pasaportului mortuar in vederea repatrierii in Romania, in regim de urgenta;
– obtinerea in regim de urgenta a apostilei pe documentul de deces ( acolo unde legislatia cere).

Leave a comment.